spot_img

Aktivirano skoro tri miliona maraka kapitalnog budžeta

Published:

Angažovanjem, nedavno odblokiranih sredstava kapitalnog budzeta Distrikta za 2015. godinu, Odjeljenje za javne poslove brčanske Vlade, do kraja godine u potpunosti će realizovati projekte ukupno vrijedne gotovo tri miliona maraka.

“Odmrzavanjem, do sada, djelimično blokiranog budžeta iz 2015. godine, operativna su i sredstva Svjetske banke namijenjena sanaciji šteta od poplava i to dva mosta, onog Brankovog u naselju Kaladžije, te čeličnog mosta u Bijeloj. Ukupna vrijednost sanacije je 570.000 maraka”, rekao šef resornog Vladinog pododjeljenja, Began Adžikić.

Tu je još oko 900.000 maraka za sanaciju puteva Maoča – Rašljani i Maoča – Islamovac, a što sredstva Svjetske banke ukupno podiže na oko 1,5 miliona maraka.

Iz kapitalnog budžeta za 2015. realizuje se još 53 projekta uglavnom putne infrastrukture čija ukupna vrijednost je oko 1,3 miliona maraka. Među značajnijima su asfaltiranje ulice S. Balića u naselju Ivici, potom Dugonjića put u Donjoj Skakavi, kao i Pamukčića Sokak u MZ Brka, a svi zajedno bi trebali biti okončani do kraja godine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img