spot_img
spot_img

Актив жена СП-а у посјети Одјељењу гинекологије

spot_img
spot_img
spot_img

Јуче је Актив жена Социјалистичке партије ОО Брчко посјетио све жене које се налазе тренутно на Одјељењу Гинекологије Брчко, те су овом приликом уручиле симболичне поклоне како би обиљежиле Дан мајки, саопштено је из СП-а.

Прослава у част мајки и жена, обиљежава се различитим данима у многим дјеловима свијета, најчешће у мјесецима марту или мају.

“Актив жена Социјалистичке партије овим гестом жели да истакне да допринос жена у нашој заједници није ни изблиза препознат у оној мјери у којој оне то заслужују. Жена је мајка својој дјеци, сестрићима, братићима, ближој и даљој родбини, ученицима…”, додају из брчанског СП-а.

“Стога желимо да се захвалимо свим мајкама и оним женама на које на тај начин гледамо за сваки тренутак који су провели са нама бринући се за наше здравље и срећу непознавајући границе. Дјеца расту и постају одрасли људи, а мајке заувјек остају њихове мајке, јер је то посао за цијели живот”, додају Социјалисти.

“Актив жена СП се осврнуо и на постојеће стратегије и планове који промовишу унапређивање жена, трудница и породиља у друштву, које се не спроводе у потпуности и не осликавају нашу реланост у којој живимо јер је положај жена веома тежак. Ситуацију усложњава одсуство пронаталитетне политике на којој се „инсистира“ са једне стране, док с друге стране истовремено жене су дискриминисане на тржишту рада јер планирају породицу или имају дјецу”, кажу из ове брчанске странке.

“Постати мајком у данашње вријеме са свим пратећим изазовима и економским токовима је веома храбар потез. Актив жена Социјалистичке партије ће наставити са активностима које промовишу значај и улогу жена у друштву како би биле вредноване на прави начин”, закључује се у саопштењу.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img