spot_img
spot_img

Актив жена СНСД-а организовао два стручна љекарска предавања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Aктив жена СНСД-а Брчко организовао је у Дому културе у Ражљеву стручна љекарска предавања за 200 жена на теме „Превенција и рано откривање карцинома дојке“ и „Здравље костију – Ваш приоритет“.

Предавачи су били специјалиста породичне медицине Снежана Лугоњић и доктор медицине Пелка Радушић.

Предсједница Актива жена СНСД –а Брчко Слободанка Ћурчић истакла је да актив вриједно ради током цијеле године, од обиљежавања празника хуманитарнима акцијама, до обилазака манастира, а једна у низу тих активности је и корисно предавање одржано у Ражљеву.

„Одлучили смо се да то овога пута направимо у Ражљеву. Окупили смо овдје и жене из других мјесних заједница, а након овог посјетићемо још три или четири мјесне заједнице гдје ћемо такође скупити значајан број жена“, рекла је Ћурчићева.

Она је додала да сматар да су предавања веома значајна и да ће користити женама. Предсједник ОО СНСД – а Брчко Ђорђа Којић такође је присуствовао данашњем догађају и овом приликом похвалио рад Актива жена, истичући да се ради о једном од најактивнијих и најорганизованијих.

„Ово није никакава предизборна кампања, овдје се ради о сталној активности Актива жена СНСД – а. И сам предсједник Милорад Додик сваки пут када дође у Брчко истакне да је наш Актив жена један од најорганизованијих у Републици Српској, а то, ево, потврђује и данашње дружење“, рекао је Којић.

Специјалиста породичне медицине Снежана Лугоњић истакла је да је данашње предавање веома важно, како би подсјетили жене да брину о свом здрављу.

„Јако је битно да жене буду упознате са овим проблемом. Да воде рачуна о превенцији, да се редовно прегледају. Ово је веома често обољење, а жене самопрегледима у 80% случајева могу саме на вријеме да открију ову болест“, истакла је Лугоњић.

Доктор медицине Пелка Радушић такође је говорила о веома значајном обољењима костију.

„Хтјели смо да укажемо колико остеопороза присутна и честа као обољење. Увијек се то везивало за старије особе, међутим данас је велики број жена средње животне доби склоно ово обољењу и због тога сматрамо да је веома важно упознати их са овим проблемом“, рекла је Радушић.

Ово дружење било је едукативног, али и забавног карактера. За чланице је уприличен и културно – забавни програм, на којем је наступило Срспко култруно умјетничко друштво „Ражљево“, као и музички бенд.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img