spot_img
spot_img

Актив жена СНСД-а Брчко и ове године организовао фарбање васкршњих јаја

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Актив жена СНСД-а Брчко на челу са предсједницом Слободанком Ћурчић и ове године је организовао фарбање васкршњих јаја која ће бити подјељења најмлађима на дјечијој представи “Васкршње штрумфовање”, a коју СНСД организује у уторак, 26. 4. 2022. године у 18:00 часова у Дому културе.

“Његујемо српску традицију и обичаје кроз активности наше странке. Ово је десета година заредом како организујемо фарбање васкршњих јаја. Жене се увијек радо одазову и то ми је посебно драго. Радује ме што видим велики број младих активисткиња и што нашу традицију преносимо и на млађе генерације”, рекла је Слободанка Ћурчић.

Она је подсјетила да је у цијелом хришћанском свету, па и код Срба, фарбање и даривање јајима, која су симбол обнављања природе и живота, један од најљепших обичаја у ишчекивању најрадоснијег православног празника Васкрса.

“Позивам дјечицу да са својим родитељима дођу у уторак у Дом културе и погледају представу “Васкршње штрумфовање” у извођењу Позириштанцета “Маслачак” када ћемо их даривати јајима и слаткишима”, додала је Слободанка Ћурчић.

Она је свим вјерницима православне вјероисповјести честитала Васкрс, а говорећи о раду Актива жена, најавила да ће СНСД-а ће у наредном периоду организовати бројне активности, између осталог, и посјету манастирима.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img