spot_img
spot_img

Акција “Гроф” у Брчком: Ухапшено девет лица, за једним се трага

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су предузимајући континуиране планске активности борбе на спречавању организованог криминала и злоупотребе опојних дрога по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, провели акцију кодног назива “ГРОФ”.

У оквиру акције претреси су вршени на више локација на подручју Брчко дистрикта БиХ и том приликом је пронађена и привремено одузета одређена количина оружја, биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “марихуану” и прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “кокаин”. Акцијом је обухваћено укупно десет лица и то: Т.Г. рођен 1965., М.В. рођен 1987., Д.Р. рођен 1976., З.Ј. рођен 1978., Д.Ф. рођен 2001., Р.П. рођен 1996., З.И. рођен 1991., Р.А. рођен 1991., Л.Г. рођен 1985. и Т.Н. рођен 1992.године.

За ова лица постоји основ сумње да су починили кривично дјело “неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога” из члана 232 Кривичног Закона Брчко дистрикта БиХ и кривично дјело “ Недозвољено држање оружја или експлозивних твари” из члана 365 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Током акције у просторије Полиције Брчко дистрикта БиХ приведено је укупно девет лица, која ће бити лишена слободе, док се за једним лицем трага.

Ова лица ће уз извјештај након криминалистичке обраде бити предата у надлежност Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img