Akcija “Glasač”: Određen jednomjesečni pritvor E.S i S.P.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH danas je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH odredio jednomjesečni pritvor E. S. i S. P., oba iz Brčkog, jer je ocjenom dokaza utvrdio da u odnosu na ova lica postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično djelo – Udruživanje radi počinjenja krivičnih djela – iz člana 334. stav (1) u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Pritvor im je određen na osnovu odredbe člana 132. stav (1) tačke b) i c) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

- Reklama -

*Preduzimanje radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za izvršenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime