spot_img
spot_img

Акција “Гласач”: Одређен једномјесечни притвор Е.С и С.П.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Основни суд Брчко дистрикта БиХ данас је по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ одредио једномјесечни притвор Е. С. и С. П., оба из Брчког, јер је оцјеном доказа утврдио да у односу на ова лица постоји основана сумња да су извршила кривично дјело – Удруживање ради почињења кривичних дјела – из члана 334. став (1) у вези са чланом 31. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Притвор им је одређен на основу одредбе члана 132. став (1) тачке б) и ц) Закона о кривичном поступку Брчко дистрикта БиХ, односно због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, као и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

*Предузимање радњи у кривичном поступку против одређене особе не значи да је та особа заиста и одговорна за извршење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img