spot_img
spot_img

АК Цросс доноси 19 медаља из Бањалуке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Атлетски клуб CROSS из Брчког наступио је претходног викенда у Бања Луци на такмичењу РС за цицибане и млађе јуниоре и јуниорке гдје је домаћин био АК Борац.

На првенству, АК CROSS је повео својих 30 чланова који су се такмичили у дисциплинама кратког и дугог спринта, трчање на дуге пруге, скок у даљ, скок у вис, бацање кугле, бацање копља, бацање лоптице, штафете.

Остварени су бројни успјеси: Ања Стевић освојила је двије златне медаље у дисциплинама кугла и лоптица. Огњен Симикић скок у вис – злато, скок у даљ – бронза, штафета 4×50 – сребро. Алексеј Јовановић у Брчко доноси бронзану медаљу у дисциплини бацање лоптице, а Петар Новаковић сребрну медаљу у истој дисциплини.

Миа Цвијановић је у дисциплини бацање кугле освојила сребрну медаљу, а Дајана Дроцић бронзану. У дисциплини штафете 4×50: Бењамин Кадрић, Аднан Левић, Огњен Симикић и Слободан Ерлетић освојили су сребрне медаље. Кристина Тркуља је у бацању копља била златна, а Данис Авдић бронзан у скоку у даљ. Аднан Левић бронзану медаљу заслужио је бацањем кугле.

Марина Миљанић, Енида Чандић Јелена Ђурић и Ксенија Зонић освојиле су бронзану медаљу у штафети 4×50 m.

Укупно 19 медаља за АК CROSS, а највећи број медаља донио је Огњен Симикић.

Остали такмичари који су учествовали под заставом АК CROSS нису окићени медаљама, иако су се одлично показали на борилиштима, а то су Амар Терзић, Саед Шахин, Владимир Малеш, Николај Станић, Бењамин Топчагић, Марија Тркуља, Лара Стјепановић, Теодора Богићевић, Милица Миљанић, Ајла Шахин, Дајана Мијатовић, Сара Суботић, Данијела Перић.

“Оно што нас очекује у даљем периоду са такмичењима то су два такмичења у крос трчању од којих је једно екипно, затим првенство РС за старије пионире и дворанска такмичења у Београду”, рекао је један од тренера АК CROSS, Давор Тодоровић.

Не сумњамо да ће се и о успјесима са ових такмичења писати.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img