AK Cross donosi 19 medalja iz Banjaluke

- Reklama -

Atletski klub CROSS iz Brčkog nastupio je prethodnog vikenda u Banja Luci na takmičenju RS za cicibane i mlađe juniore i juniorke gdje je domaćin bio AK Borac.

Na prvenstvu, AK CROSS je poveo svojih 30 članova koji su se takmičili u disciplinama kratkog i dugog sprinta, trčanje na duge pruge, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje loptice, štafete.

- Reklama -

Ostvareni su brojni uspjesi: Anja Stević osvojila je dvije zlatne medalje u disciplinama kugla i loptica. Ognjen Simikić skok u vis – zlato, skok u dalj – bronza, štafeta 4×50 – srebro. Aleksej Jovanović u Brčko donosi bronzanu medalju u disciplini bacanje loptice, a Petar Novaković srebrnu medalju u istoj disciplini.

Mia Cvijanović je u disciplini bacanje kugle osvojila srebrnu medalju, a Dajana Drocić bronzanu. U disciplini štafete 4×50: Benjamin Kadrić, Adnan Lević, Ognjen Simikić i Slobodan Erletić osvojili su srebrne medalje. Kristina Trkulja je u bacanju koplja bila zlatna, a Danis Avdić bronzan u skoku u dalj. Adnan Lević bronzanu medalju zaslužio je bacanjem kugle.

Marina Miljanić, Enida Čandić Jelena Đurić i Ksenija Zonić osvojile su bronzanu medalju u štafeti 4×50 m.

Ukupno 19 medalja za AK CROSS, a najveći broj medalja donio je Ognjen Simikić.

Ostali takmičari koji su učestvovali pod zastavom AK CROSS nisu okićeni medaljama, iako su se odlično pokazali na borilištima, a to su Amar Terzić, Saed Šahin, Vladimir Maleš, Nikolaj Stanić, Benjamin Topčagić, Marija Trkulja, Lara Stjepanović, Teodora Bogićević, Milica Miljanić, Ajla Šahin, Dajana Mijatović, Sara Subotić, Danijela Perić.

“Ono što nas očekuje u daljem periodu sa takmičenjima to su dva takmičenja u kros trčanju od kojih je jedno ekipno, zatim prvenstvo RS za starije pionire i dvoranska takmičenja u Beogradu”, rekao je jedan od trenera AK CROSS, Davor Todorović.

Ne sumnjamo da će se i o uspjesima sa ovih takmičenja pisati.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime