Афричка куга стигла и у Брчко - nula49.com
spot_img
spot_img

Афричка куга стигла и у Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Афричка куга свиња из Бијељине проширила се на још два града, односно нови случајеви су потврђени у Шамцу и Брчком, потврдио је за “Независне новине“, Мишо Маљичић, предсједник Удружења свињара РС.

Према његовим ријечима, на териотрији Шамца се појавило ново жариште, док је у Брчком близина границе главни проблем, јер је у Хрватској, такође, евиднетирано неколико случајева.

“Најбитније је било вријеме реакције, као и то колико се чекало. Ми смо имали састанак са ресорним министром на којем је утврђено да великим дијелом постоје грешке ветеринарских служби, односно да се дуго чекало на реакцију”, рекао је Маљичић и додао да је то један од узрочника брзог ширења.

Како додаје, на састанку је договорено да ће министарство надокнадити штету свим домаћинствима које је задесила ова куга.

“Апелујемо на све фармере, али и оне који производе за своја домаћинства да што прије пријављују штету, јер је то боље за све”, рекао је Маљичић.

Према његовим ријечима, надлежни ће уклонити све угинуле животиње, те додаје да фармери то не раде сами на своју руку јер могу бити кажњени.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img