spot_img
spot_img

Milić: Vidovdan odredio genetski kod srpskog naroda

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je da Vidovdan nije samo istorijski događaj, već nešto što je odredilo genetski kod srpskog naroda.

On je rekao da se Vidovdan, koji je slava grada i Crkvene opštine Brčko, dočekuje sa posebnom radošću.

Milić je naglasio da je ovo zasluga, prije svega, Srpske pravoslavne crkve, srpskih političara i privrednika, ali i SPKD “Prosvjete” i Konzervativnog kluba.

“Slaveći Vidovdan, mi zapravo slavimo rođendan srpskog naroda i srpske nacije. Na taj način proslavljamo slobodu i sistem vrijednosti koji je daleko od onoga koji se danas pokušava promovisati kao poštivanje isključivo materijalnog i nekih drugih vrijednosti koje ne pripadaju identitetu srpskog naroda. Dobro je da smo se vratili obilježavanju tradicionalnih manifestacija koje smo ranije praznovali u Brčkom”, rekao je Milić.

Vidovdanska litija u kojoj je bilo više stotina ljudi prošla je juče ulicama Brčkog, a u 20.00 časova obavljeno je lomljenje slavskog kolača.

Na Stadionu malih sportova u centru grada održana je smotra srpskog folklora na kojoj nastupilo osam kulturno-umjetničkih društava iz Brčko distrikta, Republike Srpske i Srbije.

 

 

(agencija)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img