spot_img
spot_img

Održan Festival „Dječija mašta može svašta“

spot_img
spot_img

U okviru programa obilježavanja 23.godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sinoć je održan Festival „Dječija mašta može svašta“ u sali brčanske Gimnazije.

Festival je, u ime gradonačelnika i Vlade Brčko distrikta BiH, otvorila savjetnica Slavica Pavlović, koja je glavnu Grand Prix nagradu dodijelila ovogodišnjoj pobjednici Festivala Lani Jefimić sa kompozicijom „Sunce iz suze“.

Stručni žiri donio je odluku i o drugim nagradama, pa je tako prvu nagradu Festivala osvojio Imran Halilović sa pjesmom „Ne znam šta mi je“. Drugu nagradu osvojili su Mato i Ana Jurković za duet „Igrajmo se“, te Melisa Šerifović i pjesma „Haker moga srca“. Treće nagrade osvojile su Ajša Bikić za pjesmu „Hoću odmah da porastem“, Zerina Bikić za pjesmu „Dala bih mu košulju od ruža“ i Lara Smetanović za pjesmu „Dama“.

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojio je Leon Pavlović za svoju kompoziciju „Sila nikom nije mila“, a dvije posebne nagrade stručnog žirija osvojili su Adna Pekarić za pjesmu „Na času folklora“ i David Divković za pjesmu „Trpim vaspitanje“.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img