spot_img
spot_img

Skupština donirala server za programiranje Tehničkoj školi

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ донирала је ИБМ сервер за програмирање Техничкој школи као и преносни графоскоп за одржавање презентација.

Стефан Марјановић, администратор за информационо-телекомуникациони систем у Скупштини, рекао је да је ово само дио рачунарске опреме коју ће Скупштина да донира Техничкој школи, те да је ту опрему Скупштина раније користила и да је након занављања отписана.

„Отписана опрема је у исправном стању због чега смо одлучили да је поклонимо ученицима Техничке школе како би могли да на њој вјежбају практичну наставу и уче серверске програмске језике и инсталирају веб-сервисе. Осим сервера и графоскопа, Техничкој школи донираћемо, у наредном периоду, и другу рачунарску опрему, као што су лаптопи и копир-апарати“, рекао је Марјановић.

Директор Техничке школе Дејан Николић рекао је да ће донирана рачунарска опрема много значити и ученицима и професорима највише због практичне наставе у оквиру које уче програмирање, али и дијелове рачунарске опреме, склапање и расклапање рачунара.

Николић је позвао и остале институције у Дистрикту да учине исто, јер ће тако допринијети одржавању практичне наставе у Техничкој школи.

Борислав Субашић, професор информатике у Техничкој, рекао је да ће захваљујући серверу који је Скупштина донирала ученици моћи да раде клијент-сервер програмирање што је један нови ниво програмирања на којем, како је рекао, до сада нису имали прилику да раде.

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img