spot_img
spot_img

Брчко: Грађани могу да очекују нова поскупљења брашна и млинарских производа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Најављена су нова повећања цијена брашна и млинарских производа у Босни и Херцеговини и Брчко дистрикту. Нова поскупљења цијена брашна значе и пораст цијена пекарских производа.

„Поскупљења млинарских и пекарских производа ће услиједити након повећања цијена у остатку БиХ”, рекао је Александар Вујичић, предсједник млинско-пекарске секције Брчко Дистрикта БиХ.

Према ријечима Вујичића БиХ је увозно зависна индустрија, због чега се не може много утицати на цијену, а до нових поскупљења доћи ће и због поскупљења енергената, која су неопходна за рад пољопривредне механизације.

Због уништених прихода током високих љетних температура, приноси су испод просјека, тако да приходи износе око 30 посто од домаће производње, што је још један разлог најављеног повећања цијена брашна.

“Грађани Дистрикта не треба да брину када су у питању залихе брашна, јер на лагерима има довољно брашна за све становнике у надолазећем периоду, а када је у питању цијена не можемо тачно знати за колико ће бити повећана”, додао је Вујичић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img