spot_img
spot_img

Брчанско Тужилаштво спремно за праћење законитости овогодишњих Општих избора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Координационо тијело за праћење законитог провођења цијелокупног изборног процеса, што подразумјева сам чин гласања, али и збрајање изборних резултата, потпуно је спремно за дјеловање.

„Из угла свих релевантних институција направљен је максималан искорак и припреме да би се изборни процес провео у потпуности у складу са законом. Тако је Тужилаштво БиХ већ одредило четири тужиоца која ће бити лоцирани у Регионалним канцеларијама СИПА-е како би сарађивали са тужиоцима са тог подручја у процесуирању изборних неправилности које се евентуално уоче на дан избора. Сви смо само за дан избора одредили тужиоце који ће се бавити изборним неправилностима и предузимањем истражних радњи у овом контексту“, рекао је Главни тужилац Дистрикта Зекерија Мујкановић.

У цијели процес, поред полицијских агенција, свакако је укључена и Централна изборна комисија БиХ.

„ЦИК ће на сам дан избора, а и по њиховом окончању, када буде провјеравала проведене изборе, односно утврђивала резултате, све оно до чега дође, а што указује на почињавање кривичних дјела, пријави тужилаштвима која ће се и након проведених избора бавити кривичним дијелима“, нагласио је Мујкановић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img