spot_img
spot_img

Брчко: У порасту убирање директних пореза

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Убирање директних пореза за седам мјесеци ове године за сада је на изузетно високом нивоу, а по неким врстама прихода, план је чак и премашен.

Директорица Пореске управе Брчко дистрикта Татјана Михајловић за Радио Брчко је изјавила да је порез на доходак у периоду од 1.1. до 31.07. ове године планиран на 1 милион и 50.000 КМ, а остварен у износу од милион и 341.000 КМ, што је укупно чак 127 посто остварења ових прихода у односу на план. Михајловић је казала да је порез на добит планиран на 8 милиона 866.000 КМ, а остварено је чак 10 милиона 824.000, што значи да је овај порез у остварењу 122 посто.

Порез на плату планиран је на 6.416.000 КМ, а остварено је 5.596.324 КМ, што је 87 посто у односу на план. Од планираних пореза на имовину од 1,1 милион КМ прикупљено је нешто више у односу на план.

Говорећи о порасту убирања средстава од директних пореза у Брчко дистрикту Михајловић је примијетила да је то, с једне стране због свеукупне економске ситуације и пораста саме инфлације, док с друге стране имамо појачан ангажман дјелатника Пореске управе код убирања свих врста пореза, правовременог достављања рјешења и саме одговорности пореских дужника.

„Због усвојених измјена Закона о порезу на доходак гдје је неопорезиви дио плате повећан на 1.200 КМ, очекујемо да се до краја године приход по овом основу умањи за око четири милиона КМ у односу на планираних 11 милиона КМ за ову годину“, још је појаснила Михајловић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img