spot_img
spot_img

24 нова случаја заразе вирусом корона у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Према подацима Штаба за заштиту и спашавање Владе Брчко дистрикта у последња 24 сата корона вирусом заражено је 24 лица.

С обзиром на пораст броја обољелих од вируса корона на глобалном нивоу, као и појави новоидентификованих подваријанти овог вируса, Одјељење за здравство Владе Брчко дистрикта, помно прати јавно здравствено стање и епидемиолошку ситуацију и број регистрованих случајева заразе у односу на регију и свијет.

Шеф Одјељења за здравство Сеад Шадић каже да се прате препоруке Свјетске здравствене организације и с тим у вези он је позвао грађане који примјете симптоме карактеристичне за развој ковида-19 сваким даном се могу јавити у тријажну амбуланту у Дому здравља Брчко.

Вакцинација против ковида-19 спроводи се сваким даном у периоду од 08.00 до 15.00 часова у амбуланти на Тргу правде и према ријечима Шадића вакцина има довољно.

„Однедавно се процес имунизације одвија и по подручним амбулантама у мјесним заједницама у Дистрикту и задовољни смо резултатима,“ истакао је Шадић.

Портпарол ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Салих Ибрахимбеговић је потврдио да је дошло до повећања броја прегледа пацијената у тријажној амбуланти и да се само у последња 24 сата на преглед јавило 54 пацијента.

Он је рекао да се једно лице старије животне доби лијечи у брчанској Болници и да има тешку клиничку слику.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img