spot_img
spot_img

Шеф Полиције учествовао у активностима у вези са превенцијом малољетничког криминала и стратешким питањима борбе против тероризма

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горан Писић је задњег дана септембра и данас првог дана октобра 2021. године учесник двије веома значајне активности од велике важности за рад Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Прва је одржана 30.09.2021. године у Бања Луци, а ријеч је о Промотивној конференцији Програма под називом ,,Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала” у организацији ,,ПХ Интернатионал” у БиХ, чији је покровитељ Влада Сједињених Америчких Држава преко Бироа за борбу против међународне трговине дрогарна и за провођење закона (ИНЛ).

Наведени програм се у Брчко дистрикту БиХ реализује у периоду од 1. децембра 2020. године до 30. новембра 2022. године. Претходно је у мају ове године Полиција Брчко дистрикта БиХ потписала Меморандум о разумијевању са организацијом ,,ПХ Интернатионал”, те су представници Полиције Брчко дистрикта БиХ заједно с представницима Одјела за образовање Брчко дистрикта БиХ учествовали у изради приручника на тему,,Социјализација с правом”.

У обраћању на Промотивној конференцији шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горан Писић је између осталог, истакао значај превенције малољетничког криминала и важну улогу школе која је средиште друштвене интеракције младих, те мјесто изградње њихових личности и друштвених идентитета, што је превасходно препознато у овом програму. Друга, ништа мање значајна активност је данашњи састанак у Сарајеву са високим званичницима из области вањских и унутрашњих послова Европске комисије на који су поред шефа Полиције Брчко дистрикта БиХ, позвани министар сигумости БиХ и министри унутрашњих послова Федерације БиХ и Републике Српске.

Тема састанка је дијалог о питањима из области борбе против тероризма, а посебно статус имплементације тренутних активности и планови за будућу сарадњу између Европске Уније и БиХ у борби против тероризма, као и динамика усвајања нове Стратегије БиХ за борбу против тероризма.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img