spot_img
spot_img

50.000 lampica na kući u Brčkom

Published:

spot_img

Okićena sa čak 50.000 lampica uoči dolaska Nove 2019. godine i svih predstojećih praznika kuća i dvorište u vlasništvu porodica Žilić i Đurić uveseljava komšiluk i brojne građane Brčko distrikta.

Na ideju da se ukrasi porodična kuća šarenim lampicama došlo se prije 4 godine, kaže za BDC televiziju Dajana Đurić. Svake godine dodavali su po neku novu lampicu, da bi ove godine zasvijetlilo 50 hiljada lampica koje privlače pažnju ne samo djece i mještana, već i ljudi iz okolnih naselja koji ovdje dolaze da se slikaju za uspomenu.

“Ovo je jedan mali Zimzograd u Brčkom. Tuzla ima svoju “Slobodu”, Banja Luka svoj Zimzograd, a iako je naš centar okićen mislim da mi kao Distrikt mođemo puno više toga” rekla je Dajana Đurić.

Sa ukrašavanjem željeli su da doprinesu prazničnoj atmosferi kako u svojoj ulici, tako i u čitavom gradu.

“Jelka je radost djece. I ja sam bio dijete i znam kakva je radost u pitanju. Komšije kažu da je jako lijepo . Ovdje je uloženo i puno truda. Na konstataciju koliko ćemo struje potrošiti moram reći da sve što je lijepo ono je i skupo” rekao je Žilić Halid.

Zato, ako vas put nanese na ovo čarobno mjesto tokom praznika, obavezno idite da vidite ovaj nevjerovatan prizor.(brcko.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img