Golić: PDP Brčko ostvario cilj

Danas je u prostorijama Partije demokratskog progresa Brčko održana pres konferencija povodom konačnih i utvrđenih rezultata lokalnih izbora 2020. Godine. Na konferenciji se u ime odbora PDP Brčko obratio Siniša Golić predsjednik brčanskog PDP-a.

„Zahvaljujemo se svim građanima koji su iskoristili svoje biračko pravo i izašli na izbore 15. novembra i dali svoj glas nekoj od političkih partija, a posebnu zahvalnost izražavamo građanima koji su podržali kandidatsku listu Partije demokratskog progresa Brčko“, rekao je na početku konferencije Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko.

Govoreći o kandidatskoj listi Siniša Golić je rekao da je PDP Brčko prvi put nakon 2004. godine izašao samostalno na lokalne izbore sa veoma mladom listom kandidata, svi su opravdali povjerenje i da će u vremenu pred nama PPD u mnogima od njih imati kvalitetne kadrove.

Takođe je napomenuo da je PDP Brčko jedna rijetkih političkih stranaka koja je pred izbore izašla sa konkretnim ekonomskim programom, i da je to sigurno nešto što razlikuje PDP od drugih političkih subjekata u Brčko distriktu, te da u kampanji za razliku od određenih političkih subjekata, nisu davali lažna, megalomanska i nerealna obećanja.

„Kampanju smo vodili na promovisanju rješenja iz našeg ekonomskog programa, ono što smo radili u izvršnoj vlasti u kojoj nas je predstavljao šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović, te sve što smo dr Branislav Marković i ja, radili i uradili u zakonodavnoj vlasti BD“, istakao je Golić.

Govoreći o analizi izbornih rezultata Golić je rekao da je PDP Brčko osvojio 1873 glasa.

„Kada bi se napravila analiza biračkog tijela koje glasa za političke stranke iz reda srpskog naroda, to je oko 11 posto i sa te strane možemo biti izuzetno zadovoljni rezultatom. Naš glavni cilj je ostvaren, dva poslanička mandata, te smatramo to velikim uspjehom PDP u Brčkom na proteklim izborima“, rekao je Siniša Golić, brčanski predsjednik PDP.

Napomenuo je da su prema informacijama sa terena koja su bila realna, očekivanja u apsolutnom iznosu trebala biti veća do dvjesto glasova.

„Ali s obzirom da je cilj ostvaren, u ovom trenutku nam to ne predstavlja toliki značaj“, naglasio je Golić.

Istakao je da je PDP već počeo sa analizom samog izbornih rezultata i samog izbornog dana, i ono što je nažalost činjenica rekao je Golić, 15. novembar nedelja je bio pazarni dan.

„Postoje politički subjekti, koji nemaju kampanju i političke programe, i čije se način funkcionisanja samo svodi na koliko će taj dan dan uspjeti na određeni način, što priliči pazarnom danu, osvojiti glasova, rekao je Golić.

„Sve će to biti predmet naše dalje analize kako i gdje, u vremenu pred nama, možemo da budemo bolji. U svakom slučaju naš izborni rezultat će biti motiv za dalji rad, rast i razvoj PDP Brčko“, zaključio je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko.

Osvrnuvši se na šta posle održanih izbora, Siniša Golić je rekao da političke stranke međusobno razgovaraju i da će PDP partnere tražiti u onim političkim strankama koje imaju stabilne politike i koji žele da razvijaju distrikt Brčko.

„Svjesni smo da će u vremenu pred nama biti mnogo ekonomskih izazova i moramo jačati ekonomiju i otvarati radna mjesta, a da će biti manje političkih izazova. Poseban izazov će biti sanacija posledica pandemije, kada god ona prođe, a do tada moramo jačati i zdravstveni sistem. To je ono u čemu je PDP tražio i uvijek će tražiti partnere“, istakao je Golić

Dodao je još jednom da je PDP ostvario cilj i osvojio dva poslanička mandata, te da vjeruje da će PDP u duplo većem kapacitetu, nego što je bio u prethodnoj vlasti, učestvovati u novom sazivu Vlade BD, i programskim principima dati veći doprinos, prije svega ekonomskom razvoju i stabilizovanju političkih prilika u distriktu Brčko.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime