spot_img
spot_img

40 паса из брчанског Азила у овој години пронашли дом у Аустрији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наставком добре сарадње између Невладиног удружења “Wiener Tierschutzverein” из Беча и ЈП “Комунално Брчко” у овој години реализоване су четири акције удомљавања паса у Аустрији.

Почетком године, од јануара до марта, удомљено је 20 паса, а у октобру још 20, чиме је број удомљених паса из брчанског азила у Аустрији у овој години 40.

Отпремљени пси су прошли фазу селекције, а потом су вакцинисани, ревакцинисани, микрочиповани, добили су потребне пасоше у које су уредно евидентирани и заведени сви обављени ветеринарски третмани. Након обезбијеђеног ветеринарског цертификата, реализован је и транспорт ка аустријским домовима.

Сарадња са аустријским азилом траје од марта 2016. године и биће настављена и у будућности, а намјера партнера из Брчког је да се животиње још редовније превозе на удомљавање у Аустрију.

У Азилу за псе који дјелује у оквиру радне јединице “Чистоћа”, а који се налази у насељу Брод код Брчког, налази се велики број паса који чекају да их неко удоми и обезбиједи им топли дом. Сви заинтересовани грађани азил могу да посјете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 h и одаберу свог љубимца, а поступак удомљавања је сваког уторка и петка у периоду од 10:00 до 11:00 часова. Приликом самог поступка удомљавања присутни су и ветеринари Јавне ветеринарске службе Брчко дистрикта БиХ, који на лицу мјеста вакцинишу и микрочипују псе.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img