spot_img
spot_img

36. Позоришни сусрети Брчко – Почела театарска чаролија

spot_img
spot_img
spot_img

“Представом Хамлета у селу Мрдуша Доња” Народног позоришта РС из Бањалуке, настала под ауторском палицом Иве Брешана у режији Николе Пејаковића, у Брчком су синоћ званично отворени 36. Позоришни сусрети БиХ.

Прије него је завјеса подигнута, на позорницу је изашао градоначелник Синиша Милић поздравивши присутне те, између осталог, потврдивши да је све спремно за театарску чаролију Брчко дистрикта БиХ.

“Ово је јединствена позоришна смотра јер окупља, између осталог, најважнија остварења позоришних кућа из региона, које, како сам и чуо од селектора, препознају један добар фестивал и представе раде према критеријумима да би могли да учествују на Сусретима. За ову годину можда имамо и најинтригантнији тематски оквир у коме су постављене представе, заточене у прошлости, а у којима преовладава карактер балканског човјека”, рекао је Милић.

Присутнима се синоћ обратио и директор Сусрета Јаков Амиџић, казавши да нас чека добар фестивал.

“Селектор проф. Владо Керошевић урадио је изузетан посао тако да морам упозорити публику да очекује изузетан културни догађај, али и изненађења од којих ћемо имати и представу у трајању од три сата са паузама. Све у свему, ове године имамо добру понуду”, рекао је Амиџић.

Шекспиров Хамлет у руху Далматинске загоре, типично брешановски, заиграо је у саставу осмочланог глумачког ансамбла у саставу: Жељко Еркић, Александар Стојковић Пикси, Љубиша Савановић, Жељко Стјепановић, Владимир Ђорђевић, Слађана Зрнић, Наташа Перић и Данило Керкез.

Вечерас, друге вечери фестивала, на репертоару је представа Сарајевског ратног театра САРТР „Мајка или све лутке иду у рај“ Неџме Чизмо у режији Дубравке Зрнчић Куленовић. Представа је у 19.30 часова у Дому културе.

Пратећи програм наставља промоцијом књиге “Изабране драме” Љубице Остојић у 17 часова, те сат касније и промоцијом књиге „Лир, бивши краљ“ Жарка Миленића.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img