spot_img
spot_img

Ко је крив за лоше стање брчанског риболова?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је прије два дана на страницама Радија Брчко освануо текст под називом “Епидемија короне негативно се одразила и на рад Удружења риболоваца ‘Кечига'”, нашој редакцији се, у име брчанских риболоваца, писмом обратио Марио Мендеш. Његово обраћање преносимо у цјелости, без измјена.

Као риболовац овога града и као један од бивших секретара како удружења, тако и Спортско риболовног Савеза Брчко дистрикта БиХ, те као некада и риболовачки такмичар, не могу да останем глув на давање саопштења за медије предсједника Удружења риболоваца Кечига Брчко Нермина Брковића…

У свом саопшетњу господин Брковић 17. 06. 2020. износи како је КОРОНА главни кривац за све проблеме у риболову, те како се пандемија поменутог вируса одразила и на порибљавање водотокова, као и на број чланова удружења..

Уз дужно поштовање према господину Брковићу, морам написати неколико ријечи на ову тему, о којој садашњи предсједник Кечиге очигледно не зна апсолутно ништа, а како ће знати када је „неки дан“ почео да се бави овом проблематиком, а већ је кренуо да даје саопштења за портале.

Проблем порибљавања господо из Кечиге не лежи у ПАНДЕМИЈИ КОРОНА ВИРУСА, јер да је то истина имали би сте порибљавање водотокова 2019те, 2018те, 2017те, 2016те, 2015те, 2014те год. Ви то ни тих година нисте имали…

Исто тако господо из Кечиге, рећи да је висока цијена дозволе, а не образложити ту чињеницу коју сте изустили заиста је неупоредиво са било чим. Ако изустите да је цијена нечега висока, морате изнети разлоге због чега износите такве изјаве. Јер у супротном ваша изјава губи смисао, као што сте и ви за последње двије године изгубили скоро па комплетно повјерење СПОРТСКИХ РИБОЛОВАЦА ДИСТРИКТА.

Да спортских риболоваца, који се придржавају забране излова риба у ловостају и који су школовани да поштују рибу и рибљи фонд, док „новокомпоновани риболовци“, који себе називају спортским риболовцима, у центру града под ауто мостом у ловостају сома ове године баш за вријеме пандемије короне свјесно пецају и односе сомове кући за вријеме ловостаја, док сви ви то мирно посматрате, а да о томе сопштење за јавност не дајете. Међутим снимке и свједочења ове приче никада нећете успјети побити…
Која је цијена чланарине у Кечиги господине Брковићу?

Да ли је то статутарно донесена одлука од 2КМ за коју се добија чланска картица удружења Кечиге, која је усвојена још неке давне године док сам ја био члан предсједништва Кечиге, или је то 60 КМ које отмете НОСИОЦУ РИБОЛОВАЧКОГ ПРАВА Спортско Риболовном Савезу од сваке издате дозволе?

Имате ли какво саопштење за јавност изнети на ову тему???

Да ли Вас је срамота господо из Кечиге што већ другу годину за редом нисте организовали Куп Кечиге у лову рибе удицом на пловак који је док сам ја био члан предсједништва Кечиге окупљао по 17 екипа по три такмичара… У то вријеме се у граду на поменутом купу окупљало преко 50 риболовачких такмичара чак и из Хрватске и Србије…

На тему брчанског риболова би се могло писати у недоглед и зато ћу овдје да станем и да закључим:

Лоше стање у брчанском риболову није посљедица пандемије корона вируса, како ви из Кечиге у свом саопштењу покушавате да провучете као басну грађанима, лоше стање лежи у вама господо који немате ни знања, ни моралне вриједности да водите једно риболовачко удружење са традицијом какву има КЕЧИГА.

Марио Мендеш Менда
и риболовци Брчко дистрикта

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img