spot_img
spot_img

Несвакидашња ситуација у Брчком: Тренери Јединства као на рингишпилу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Промјене тренера у прволигашу Српске из Брчког нису донијеле ништа добро. Напротив…

Опет промјена на кормилу Јединства из Брчког, четврта ове сезоне!

Прволигаш Републике Српске већ након првог прољећног кола одлучио се на промјену тренера, па је досадашњег шефа стручног штаба Видоја Зарића замијенио Нусрет Муслимовић.

Не би ту било ништа чудно да Зарић свега пар дана пред старт другог дијела шампионата није именован за тренера, и то као замјена за Мустафу Пељту, искусног стручњака који је по завршетку јесење полусезоне сјео на клупу управо умјесто Зарића, али није дочекао да екипу предводи у званичним утакмицама.

Наиме, руководство брчанског колектива због кршења клупске дисциплине уручило му је отказ Пељти свега пар дана пред меч са Козаром, тако да је са Брчацима само одрадио зимске припреме, али деби није уписао.

Јединство је у суботу ремизирало 1:1 са Козаром, на отварању другог дијела сезоне, али бод освојен против тима из Градишке био је недовољан Зарићу да сачува посао.

Умјесто њега, ангажован је Муслимовић, млади стручњак са УЕФА “А” лиценцом, који је до сада радио у Братству из Грачанице, те ТОШК-у из Тешња. Његов деби очекује се у суботу против Славије.

Вратимо се сада на почетак сезоне. У прволигашком друштву Брчаке је требало да предводи Нинослав Мирић, човјек који је освојио шампионску титулу у Другој лиги РС, група “Исток”, те Јединство увео у највиши ранг фудбала Српске.

Али, и он је због приватних разлога одлучио да одступи с кормила свега четири дана пред старт повратничке сезоне у Првој лиги РС.

“Врућ кромпир” по правилу је преузео Зарић, којем то није било први пут да предводи Брчаке, али се на тој позицији задржао само до краја јесењег дијела, гдје је Јединство остварило изузетно скромне резултате.

Турбулентна сезона и учестале промјене тренера нису однијеле ништа добро Јединству. Напротив, на досадашњих 13 утакмица Брчаци су остварили по два тријумфа и ремија, уз чак девет пораза, па су закуцани за само дно табеле и све је извјесније, наравно ако се нешто драстично не промијени, да их догодине нећемо гледати у друштву најбољих.

Тешко је рећи да ли су непрестани одласци и доласци стручњака узрок или посљедица слабих резултата, али сигурно је да Јединство очекује изузетно тешка борба до краја сезоне, у којем ће Брчаци настојати да надокнаде тренутни минус и задрже статус прволигаша.

 

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img