spot_img
spot_img

21. vijek u Brčkom: Djeca u školi bez grijanja

spot_img
spot_img
spot_img

Vijeće roditelja JU V osnovna škola Brčko distrikt PONOVO želi na ovaj način iskazati veliko nezadovoljstvo i ogorčenje na sve relevantne institucije u Brčko distriktu, a posebno na Odjeljenje za obrazovanje, Vladu Brčko distrikta, Skupštinu Brčko distrikta i samog gradonačelnika zbog nemara i nesposobnosti da riješe problem sa grijanjem u JU V osnovna škola Brčko.

Kao reakciju na naše iskazano nezadovoljstvo i javni protest od 13. juna, dobili smo uvjeravanja da će rebalansom budžeta biti riješen problem grijanja. Međutim, ta stavka nije našla svoje mjesto u usvojenom rebalansu budžeta tako da naša djeca i zaposleni u ovoj školi su opet u hladnim prostorijama.

Najbitnije je bilo da vlastodršci dođu i fotografišu se u školi i prospu političku demagogiju.

Niko od njih se nije sjetio da ako već ne može biti grijanje riješeno ove godine, da pošalje dodatne grijalice da se bar na ovaj način poveća temperatura u hladnim učionicama.

Podvlačimo da se ovaj dopis odnosi i na prethodne vlade i ne želimo da bili ko koristi ovu situaciju u političke svrhe.

Ako niste bili sposobni riješiti ovaj problem tražimo da odmah pošaljete u sve učionice dodatne grijalice kako bi se rasporedile po učionicama. Ako i na ovo sve ostanete nijemi ostavit ćemo opciju da početak drugog polugodišta prolongiramo i ne pošaljemo djecu u školu dok se ne počnete odnositi i prema ovoj djeci sa poštovanjem kako bi i trebalo.

Predsjednik Vijeća roditelja
Eldin Huremović

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img