16 godina od ubistva Suzane Simikić, ubica i dalje na slobodi

Na današnji dan, 9. maja 2001. godine, zvjerski je ubijena 15-godišnja djevojčica Suzana Simikić iz Buzekare kod Brčkog. 16 godina kasnije, ubica još uvijek nije pronađen i čini se nikada neće ni biti.

Suzana je ubijena 9. maja 2001. dok se iz škole u Ražljevu vraćala kući. Tijelo je pronađeno u šumi pored puta koji je 600 metara udaljen od njene porodične kuće. Devojčica je bila polunaga sa većim brojem povreda po tijelu, a u ustima je imala zabijen drveni kolac. Obdukcijom je utvrđeno da prije ubistva nije silovana, a uzrok smrti je gušenje.

- Reklama -

Rekonstrukcija je kasnije pokazala da je devojčica oko 12 časova, po završetku nastave, sjela u autobus i izašla na stanici oko 13 časova. Jedan svjedok iz automobila vidio je da ide prema kući lijevom stranom puta. I to je poslednji put da ju je neko vidio živu. Zabrinuti zbog kašnjenja, njeni roditelji su oko 14 časova prijavili nestanak policiji. Mještani i policija odmah su organizovali potragu. Suzanino tijelo je u 16:15 pronađeno u šumi. Trag kroz šumu ukazivao je na to da je ubijena na drugom mjestu i da je tijelo dovučeno na mjesto gdje je pronađeno.

Gubitak Suzane majka Sara nije mogla izdržati koja je 26. maja, 2010. godine oduzela sebi život skokom u bunar koji se nalazio u porodičnom dvorištu.

Tokom istrage obavljeno više od 800 informativnih razgovora. Ispitivani su svi mogući svjedoci i osumnjičeni, rađene su stotine provjera, a uzeti su i DNK tragovi nekoliko osoba. Obavljeno je stotinjak vještačenja. Određene ekspertize rađene su u Zagrebu, Beogradu, Tuzli, Poljskoj… Konsultovani su stručnjaci iz američkog FBI, a raspisana je novčana nagrada od 50.000 maraka, ali ništa nije dovelo do hvatanja ubice.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime