spot_img
spot_img

15. и 16. септембра у Брчком сајам меда

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење пчелара “Матица” из Брчког и Удружење пчелара “Пчела” из Горњег Рахића од 23. августа до 16. септембра организују неколико догађаја посвећених пчеларству. До сада су реализовани међународно органолептичко оцјењивање квалитета меда и радионица о прављењу сапуна од меда.

До краја мјесеца посвећеног пчеларству очекује нас још предавање за пчеларе, али и купце пчелињих производа, радионице за средњошколце, те главни догађај – 16. по реду Сајам пчелињих производа и пчеларске опреме, али и свих других домаћих производа заинтересованих излагача.

“Централни догађај за излагаче и посјетиоце – брчански сајам пчеларства, који ће се одржати 15. и 16. септембра на Тргу младих, прилика је и за домаћинства која справљају домаће сокове, џемове и салате, чајеве, помаде и друге препарате за његу, да изложе своје пажљиво припремљене и здраве производе, а за наше суграђане прилика да се пред јесен и зиму опреме домаћим и традиционалним производима. Осим квалитетних врста пчелињег меда, на сајму ће бити изложени и други пчелињи производи – матична млијеч, восак, прополис, мед у комбинацији са орашастим и другим плодовима и много тога још, те већ сада планирајте свој одлазак на сајам,” поручују организатори.

На сајму ће произвођачима најквалитетнијих медова бити додјељене медаље и пехари.

Ове године брчанска пчеларска удружења обиљежавају и 111 година од организације Првог сајма пчеларства у Брчком, који се одржао на исти датум као и овогодишњи, под називом “Прва посавачка изложба”.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img