140 godina tradicije: Obilježen Dan osnovne škole u Bukviku - nula49.com
spot_img
spot_img

140 godina tradicije: Obilježen Dan osnovne škole u Bukviku

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić prisustvovao je u Domu kulture u Brčkom obilježavanju Dana škole u organizaciji JU Trinaesta osnovna škola Bukvik.

Posebna čast obilježavanju ovog dana pridodata je jubileju 140 godina tradicije postojanja osnovne škole u Bukviku i kao dio obilježavanja ove značajne godišnjice organizovana je i izložba pod nazivom „140 godina školstva u Bukviku“.

Gradonačelnik Nišić istakao je važnost obrazovanja i ulogu koju škole poput Trinaeste osnovne škole Bukvik imaju u formiranju mladih generacija.

„Proslava nije samo podsjetnik na prošlost, već i prilika da se osvrnemo na budućnost. Naša djeca su temelj naše zajednice i obrazovanje je ključni faktor za njihov prosperitet i uspjeh. Čestitam školi na 140 godina postojanja i nadam se da će nastaviti sa istom strašću i predanošću u narednim godinama“, kazao je gradonačelnik.

Uz pripremljen bogat kulturni i zabavni program od strane učenika i nastavnika obilježavanju Dana škole prisustvovali su i predstavnici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH kao i mnogi gosti.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img