spot_img
spot_img

Брчко: СДС обиљежио Петровдан – крсну славу Странке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Општински одбор Српске демократске странке Брчко данас обиљежава своју крсну славу, Свете апостоле Петра и Павла – Петровдан.

Света литургија и ломљење Славског колача обављено је у Саборном Храму Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши, након чега је положено цвијеће и запаљене свијеће код Споменика српским браниоцима Брчког.

Младен Васић, предсједник Општинског Одбора СДС у Брчком каже да је протеклих скоро 30 година свог постојања СДС је увијек била друштвено одговорна и за свој примарни циљ је имала интерес српског народа.

„Тако смо и сада у вријеме опасности изазване вирусом корона, а првенствено имајући у виду заштиту здравља људи, одлучили да нашу крсну славу Свете апостоле Петра и Павла прославимо у дозвољеном броју и уз прописане мјере заштите обавимо славски обред. Такође, из истих разлога ове године нисмо  организовали ни нашу традиционалну Петровданску академију, односно помјерићемо је за вријеме кад то околности дозволе“, рекао је Васић.

Он се захвалио свима који су данас присуствовали обиљежавању славе СДС и изразио наду да ће се у блиској будућности славити све наше славе у здрављу, весељу и братској слози.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img