spot_img
spot_img

СДС тражи да се 4. август прогласи Даном жалости у Брчком

spot_img
spot_img

Српска демократска странке ће поднијети иницијативу градоначелнику Брчког Еседу Кадрићу да 4. август прогласи Даном жалости у Брчком због етничког чишћења Срба на простору Хрватске у акцији Олуја.

Предсједник странке Младен Васић је истакао да је СДС већ припремио ову иницијативу коју ће упутити градоначелнику Брчког Еседу Кадрићу, са надом да ће она бити уважена.

Из СДС–а се надају да ће им се у овоме придружити све српске странке и удружења која његују српску традицију те свој потпис ставити на инцијативу.

„Четвртог августа на споменику Српским браницима Брчког бити служен парастос за жртве етничког чишћења Срба из Хрватске те позивамо све православне вјернике да дођу да то обиљежимо“, рекао је Васић.

Предсједница Актива жена СДС–а Лидија Љубојевић је истакла да покољења морају запамити шта значи бити протјеран са својих огњишта, те да се због тога овакве ствари морају памтити.

„Већи дио колоне који је кренуо према Србији прошао је кроз Брчко. Старији се сјећају тих сцена и ко год је видио те људе неће тај ужас никада заборавити“, рекла је Љубојевић.

Дан жалости због операције Олуја обиљежава се 5. августа у Републици Српској и Србији.

Због тога представници ове странке сматрају да је неопходно да се он обиљежава и у Брчко дистрикту.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img