spot_img
spot_img

Пријем за ученике и наставнике ЈУ Девете основне школе, најбоље „eTwinning“ школе у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Сенад Османовић примио је данас ученике и наставнике ЈУ Девете основне школе, Маоча, и разговарали су о оствареном успјеху на „eTwinning“ такмичењу и уручењу плакете за најуспјешнију „eTwinning“ школу у БиХ.

Османовић је казао да је ова награда значајна за Дистрикт али и свијетли примјер који показује да вриједимо и да можемо постизати велике резултате.

„Ова награда велики је значај за Дистрикт, али уједно ово је и позитивно промовисање државе, града. Ово је један свијетли примјер да покажемо себи и другима да вриједимо и да можемо постизати велике резултате. Одјељење за образовање честита ЈУ Деветој основној школи, наставницима, директору, а највише ученицима који су учествовали у овом пројекту и остварили велике резултате“, казао је Османовић.

Нијад Салиховић, магистар информатике и техничког и наставник у ЈУ Деветој основној школи, казао је да је циљ да кроз „eTwinning“ пројекте што више научимо једни од других.

„eTwinning платформа нуди невјероватне могућности сваком наставнику и не тражи много и што је најбитније сви који желе могу се укључити и представити свој рад. eTwinning је и размјена међу школама и на сваком пројекту циљ нам је да што више научимо једни од других. Ми смо прошли као најбоља eTwinning школа у БиХ укључујући средње и основне школе и додијељена нам је и плакета у Сарајеву на коју смо поносни“, казао је Салиховић.

Берина Љуца, ученица ЈУ Девете основне школе једна је од великог броја ученика која је учествовала на „eTwinning“ такмичењу и каже да јој је драго што су остварили успјех.

„eTwinning није програм као све остало што радимо у школи. Није сухопарно учење, него је учење кроз многе пројекте и сарађивање с другим школама, што је сваком ученику занимљиво. Радили смо с многим страним школама из Европе и школама с наших подручја. Упознали смо друге културе, народе и било је лијепо размијенити та искуства. Драго ми је што смо много допринијели школи и што смо кроз забаву и игру доста тога научили“, казала је Берина.

Пријему је присуствовала и шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање Мара Маткић, која је такође честитала наставницима и ученицима на великом оствареном успјеху и поручила да наставе с остваривањем позитивних резултата.

„eTwinningova“ заједница окупља стотине хиљада учитеља који уче једни од других, дијеле праксе и идеје и чине „eTwinning“ највећом заједницом учитеља на свијету.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img