Vlada: Po hitnoj proceduri usvojene dopune Zakona o fiskalnim sistemima

- Reklama -

Danas je održana 81. vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH na kojoj je usvojen Nacrt zakona o dopuni Zakona o fiskalnim sistemima, po hitnom postupku i upućen u skupštinsku proceduru.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, izrazio je uvjerenje da će Skupština podržati ovaj nacrt zakona budući da se, kako je naveo, u njemu, samo u jednoj tački, reguliše pitanje odlaganja fiskalizacije za advokatsku djelatnost kao odgovor na situaciju koja već nekoliko mjeseci opterećuje rad pravosuđa i policije.

- Reklama -

„Zbog obustave rada advokata mi smo imali situaciju da je blokiran pravosudni sistem i po posljednjim informacijama preko 800 predmeta je na čekanju. Takođe, bile su upitne i neke akcije policije u sprovođenju krivičnog zakona tako da mislim da je u ovom trenutku, ne ulazeći u suštinu zahtjeva advokata kao i opravdanost tih zahtjeva, naša odgovornost da ovu novonastalu situaciju prevaziđemo, ne izuzimanjem advokata iz fiskalizacije, već odlaganjem procesa fiskalizacije na godinu dana kada će se sagledati sve okolnosti u vezi sa fiskalizacijom ili izuzimanje iz fiskalizacije advokatske djelatnosti”, kaže Milić

„Podsjećam, da advokati u BiH nigdje, osim u Brčkom, nisu bili obuhvaćeni procesom fiskalizacije i da je riječ o obustavi rada, ne samo brčanskih advokata, već svih advokata iz BiH pred institucijama Distrikta i to je onaj problem sa kojim smo se mi suočili i koji pokušavamo da prevaziđemo na ovaj način. Na sjednici Vlade je potencirana obaveza poreskih organa Distrikta da i za vrijeme eventualnog odlaganja procesa fiskalizacije za advokatsku djelatnost obezbijede dosljednu primjenu svih ostalih propisa koji se tiču kontrole finansijskog poslovanja između ostalog i ove djelatnosti”, objasnio je Milić.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime