spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Teške krađe, drsko ponašanje i tuča

Published:

spot_img

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela ”Teška krađa” iz člana 281. i jedno krivično djelo ”Krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to: dana 09.09.2022. godine od strane jednog lica protiv kojeg će u narednom periodu Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH i dana dana 11.09.2022. godine od strane tri lica protiv kojih će u narednom periodu Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. ”Učestvovanje i izazivanje tuče” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda dana 09.09.2022. godine. Saobraćajna nezgoda se desila oko 09:35 sati na prostoru jedne benzinske pumpe usljed koje je pričinjena materijalna šteta na vozilu ”Pasat” i biciklu ”Puch”, dok je teške tjelesne povrede zadobio vozač bicikla ”Puch”. O navedenoj saobraćajnoj nezgodi upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 20 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, jedan vozač koje nije posjedovalo potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, jedan vozač bez odgovarajuće kategorije koja mu nije upisana u vozačku dozvolu, jedno vozilo zbog isteka registracije i jedan vozač koji je upravljao vozilom u vrijeme izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img