spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Тешке крађе, дрско понашање и туча

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су два кривична дјела ”Тешка крађа” из члана 281. и једно кривично дјело ”Крађа” из члана 280. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У наведеном временском периоду забиљежена су два нарушавања јавног реда и мира и то: дана 09.09.2022. године од стране једног лица против којег ће у наредном периоду Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 4. ”Дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ и дана дана 11.09.2022. године од стране три лица против којих ће у наредном периоду Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 5. ”Учествовање и изазивање туче” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода дана 09.09.2022. године. Саобраћајна незгода се десила око 09:35 сати на простору једне бензинске пумпе усљед које је причињена материјална штета на возилу ”Пасат” и бициклу ”Puch”, док је тешке тјелесне повреде задобио возач бицикла ”Puch”. О наведеној саобраћајној незгоди упознат је дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 24 возача и возила. Од тога 20 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, један возач које није посједовало потврду о познавању прописа из области саобраћаја, један возач без одговарајуће категорије која му није уписана у возачку дозволу, једно возило због истека регистрације и један возач који је управљао возилом у вријеме извршења заштитне мјере забране управљања моторним возилом.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img