Zolak najavio odluku o ruskim lijekovima

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, saopštio je danas da će samostalno donijeti odluku u vezi s ruskim lijekovima ako ne dođe do zajedničkog stava članova Komisije za lijekove.

Kako je Zolak istakao, na prošloj sjednici Komisije došlo je do podjele u vezi s ekspertskim mišljenjem među članovima Komisije o registraciji lijekova ruske kompanije Biocad.

“Budući da takav stav obesmišljava svrhu postojanja Liste eksperata a s druge strane otežava i dovodi u pitanje buduće funkcionisanje procedure registracije lijekova, u narednom periodu ću pokušati da apelujem na članove Komisije da dođu do zajedničkog stava”, naglasio je Zolak.

Podsjećanja radi, prilikom odlučivanja o uvozu lijekova, član Komisije iz Brčkog prvo je glasao za odluku da se odobre ruski lijekovi, a onda je poslije bez obrazloženja glasao protiv.

Nakon tog čina, Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog, je rekao da je član Komisije iz tog grada bio obavezan da prije glasanja obavi konsultacije s Vladom Distrikta i s njim kao gradonačelnikom, ali da to on nije učinio, zbog čega je, kako je objasnio “Nezavisnim”, zatražio od Agencije da se ovaj glas smatra nevažećim.

Ekspertsko mišljenje je prvo trebalo da da stručnjak iz Slovenije koji je odustao, a onda je stručnjak iz Srbije ocijenio da se radi o bezbjednim i efikasnim lijekovima.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime