Zmajeva stoka teroriše Šipovo (VIDEO)

Neobična i bizarna situacija odvija se na ulicama Šipova, gdje se krdo krava, bikova, ali i konja opušteno kreće glavnim ulicama ove opštine, pokušavajući da se domogne bilo kakve hrane te građane dovodi u opasnost.

[fb-e url=https://www.facebook.com/UzivoSaBalkanskihUlica/videos/2061575313858084/]

Radi se, kako pričaju Šipovljani, o nekoliko desetina zapuštenih životinjama vlasnika Ilije Grahovca, javnosti poznatog kao Zmaj od Šipova i učesnika rijaliti programa. Iz inspekcije kažu da više ne znaju šta im je činiti, jer on ignoriše prekršajne naloge.

- Reklama -

Za komentar Ilije Grahovca ostali smo uskraćeni jer je juče bio nedostupan na mobilni telefon.

Kako “Nezavisne” saznaju, ovo nije prvi put da gladne krave, bikovi, ali i konji u potrazi za hranom silaze sa snijegom prekrivenih pašnjaka, gdje ih i zimi ostavlja, i tako gladne hodaju ulicama zauzimajući glavne saobraćajnice i dovodeći u opasnost vozače i pješake, a posebno djecu.

Na snimcima i fotografijama se jasno vide bikovi i krave koji opušteno ulaze u kružni tok dok pored njih trče djeca, te kako životinje traže bilo kakvu zelenu travku tik ispred opštinskih institucija.

“Konji i krave Ilije Grahovca noću su mi više puta hodali po dvorištu, sve su mi ugazili oko kuće i napravili blato, a kada sam ih pokušala otjerati jedna kobila se tako izdigla i zamahnula prednjim nogama da me strah paralisao”, ispričala je mještanka naselja Sarići i dodala da je odmah pozvala policiju.

Dodaje da se gladne životinje cijelu zimu nalaze u užim dijelovima grada te da nikad nisu zatvorene u štalu, a viđaju ih i u blizini škola i na gradskom igralištu.

Rajko Vujnić, šef Odsjeka za inspekcijske poslove u opštini, potvrdio je za “Nezavisne” da je ovaj problem vrlo specifičan te da su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti i potražili pomoć policije, jer sami ne mogu riješiti neprijatnu situaciju sa stokom Ilije Grahovca.

Nije to prvi put, mi smo mu i ranije upućivali prekršajne naloge, ali radi se o jednoj specifičnoj ličnosti i jako je teško s njim sarađivati. Pisali smo prekršajne naloge, izadali rješenje o zabrani, ali, znate, radi se o čovjeku kojem ništa ne znači prekršajni nalog”, kazao je Vujnić.

Dodaje da su tokom vikenda ponovo reagovali u saradnji s policijom te da su inspekciji vezane ruke jer fizički nisu u mogućnosti ukloniti životinje s ulica.

“On obeća da će ih odvesti negdje dalje od grada, čak ih jedno vrijeme zimus nije bilo, ali, evo, opet su se vratile sada kako je pao snijeg i nemaju hrane”, kaže Vujnić.

Na ovaj problem ukazao je i Zlatko Keleč, samostalni odbornik u SO Šipovo, koji je veterinar, te je putem otvorenog pisma apelovao da se pod hitno preduzmu mjere i stoka skloni s ulica.

“Zašto se ništa ne preduzima po pitanju posljednjih dešavanja, gdje raspuštena goveda slobodno hodaju ulicama našeg lijepog grada i iz kojih razloga životinje lutaju gradom? Postavljam pitanje dokle više da budemo predmet izrugivanja? U ime svih građana apelujem na one koji su nadležni da vrate Šipovu dostojanstvo radi budućih generacija”, naglasio je Keleč za “Nezavisne”.

Juče smo uputili dopis i Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, gdje nam je rečeno da je policija u Šipovu upoznata s ovim slučajem te da će nam danas pismeno dostaviti sve mjere koje su preduzeli kako bi se riješio problem.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime