wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Zenički rudari probili policijske barikade: "Moja djeca nemaju šta jesti" - nula49.com
spot_img

Zenički rudari probili policijske barikade: “Moja djeca nemaju šta jesti”

Published:

spot_img

Zenički komorati jutros su krenuli prema magistralnom putu M-17, a sada su i blokirali taj auto-put nakon što su probili kordon policije.

Rudari u Zenici već nekoliko dana protestuju, a danas nešto prije podneva, tačnije oko 11.40 sati, blokirali su saobraćaj na uključno/isključnoj petlji za auto-put na magistralni put M-17.

Komorati su nakon šetnje magistralnim putem stigli do kružnog toka na ulazno/izlaznom putu za autoput A1 te u potpunosti blokirali saobraćaj na magistralnom putu M-17 i isključenju Zenica jug sa autoputa.

Rudari su odlučni da će ovdje ostati dok im se ne ispune uslovi odnosno ne deblokira račun i uplate plaće i topli obroci.

Rudari su noć iza nas proveli pod vedrim nebom, a jutros su dali još jedan rok Gradskoj upravi Zenica da riješi sa Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i upravom RMU Zenica blokadu računa. Od njih nisu dobili odgovor te su se odlučili na blokadu puta.

Kako javlja reporter Klix.ba sa lica mjesta, došlo je do potpunog kolapsa, rudari su probili dvije policijske barikade uz poruke “moja djeca nemaju šta jesti, možete me i udarati”.

Rudarima se pridružio i poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović, pružio podršku i rekao kako su protesti jedini način da dođe do nekih promjena.

Podsjećamo, račun rudnika je blokiran na osnovu kamata za KGZ naknadu za što je ranije plaćena glavnica, ali kamate od oko tri miliona KM nikada nisu otpisane zbog čega posljednjih 18 mjeseci rudarima svaki mjesec Grad Zenica na osnovu ovih potraživanja blokira račun.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img