Zenica: Kladionice u centru i uz glavnu saobraćajnicu moraju se izmjestiti

Vijećnici Gradskog vijeća Zenice donijeli su Odluku o mogućnostima obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama ili dijelovima ulica na području Grada Zenice kojom je naređeno da se iz centra grada, tržnih centara i duž glavne saobraćajnice zatvore sve kladionice i kockarnice.

U poslovnim prostorima na području Zenice koji gravitiraju u određenim ulicama uskoro neće biti kladionica i kockarnica. Odluka je to vijećnika Gradskog vijeća Zenice koji su na taj način odlučili uvesti red u centar grada, ali i druge ulice u blizini centra grada.

Članom 8. navodi se kako se u poslovnim prostorima locinarim u trgovačkim centrima i tržnicama mogu obavljati sve poslovne djelatnosti, osim djelatnosti kockanja i klađenja. Na taj način kladionice i kockarnice biće smještene u zeničkim naseljima koja su udaljenija od centra grada.

- Reklama -

Za kršenje ove odluke određene su i kazne. U iznosu od 500 do 1.000 KM kazniće se za prekršaj fizičko lice koje je korisnik poslovnog prostora, a ako ga koristi za obavljanje nedozvoljenih djelatnosti, pravno lice u iznosu od 1.500 do 3.000 KM, a odgovorno lice u pravnom licu s kaznom od 1.000 do 1.500 KM.

Vlasnici kladionica i kockarnica imaju rok od najkasnije šest mjeseci da svoje poslovnice izmjeste na druge lokacije iz onih zona gdje im je poslovanje ovom odlukom zabranjeno ili do isteka postojećih dozvola za obavljanje takvih djelatnosti.

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime