spot_img

Žene ponovo postaju nevine za 500 evra

Published:

Pored estetskih korekcija, koje već odavno nisu nikakva novost na ovim prostorima, pripadnice lepšeg pola plastične hirurge posećuju i da bi vratile nevinost.

Devojka u Bosni treći put je zakucala na vrata ginekološke ordinacije da bi još jednom postala nevina.

– Kad se pojavila treći put, rekao sam: “Pa šta je sad opet?” Ona je na to odgovorila: “Uradite mi još samo sad i nećete me više nikad videti. Udajem se u jednu bliskoistočnu zemlju”. A ja joj onda kažem: “E, kad je tako, onda nek ti je srećno! Od mene je onda gratis” – priča osnivač Centra za plastičnu hirurgiju u Tuzli dr Zlatko Berberović.

Da ovo nije slučaj samo u Bosni, potvrđuju i stručnjaci u Srbiji. Jedna žena pod nož ide i po nekoliko puta, a sve samo da bi postala nevina i da u brak uđe kao nova. Himenoplastika se obavlja u privatnim centrima.

Svim pacijentkinjama je zajedničko to što njihovi partneri ne znaju da su u vezu ili brak ušle sa veštačkom nevinošću. Reč je o estetskoj korekciji koja traje od 20 do 45 minuta, a cena je od 500 do 1.000 evra u Srbiji i oko 700 evra u Bosni. U ordinacijama za plastičnu hirurgiju ističu da je ovo uvek aktuelna tema.

Novi himen ne traje dugo – objašnjava dr Mima Fazlagić.

– Kada se uradi intervencija novi himen mora da bude brzo “konzumiran” da bi se postigao traženi efekat – navodi ona.

Kako objašnjava, kod žena kod kojih je himen normalan prilikom prvog polnog odnosa dolazi do njegovog pucanja i malog bola praćenog krvavljenjem.

– Posle pucanja ostaju karunkule himenalis, tj. ostaci himena koji su tu čitav život, a nemaju nikakvu funkciju. Intervencija podrazumeva da se hirurškim putem zašiju ostaci i da se šavovima suzi prostor otvora vagine – ističe Mima Fazlagić, ginekolog.

Ova intervencija obavlja se veoma brzo u privatnim ordinacijama, može je uraditi gotovo svaki specijalizant.

A šta kažu žene, zašto to uopšte rade?

U patrijarhalnim sredinama žele “da se srede” pred brak, ali neretko samo prate trend.

– Potrošačko društvo nas je uverilo da se sve kupuje. Ulaganjem u plastične operacije kupi se poželjan izgled. Odrastaju nove generacije potpuno poremećenih vrednosti. Nije važno što je 60 odsto generacije zaraženo HPV virusom, važno je da se može kupiti novi himen. Himenoplastika se može raditi više puta i ulagati više puta u nadu u srećniju budućnost, ali ona zaista nije u prodavanju novog himena – zaključuje Fazlagić.

 

 

 

(blic.rs)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img