spot_img
spot_img

Зељковић добио савјетничку фотељу у Цивилној заштити Републике Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бранислав Зељковић, бивши директор Института за јавно здравство Републике Српске, осумњичен за злоупотребу службеног положаја у афери „Корона уговори“, запослен је на мјесто савјетника директора Републичке управе цивилне заштите, сазнаје портал Capital.ba.

Зељковић је ухапшен у септембру прошле године и налази се под истрагом Републичког јавног тужилаштва због злоупотребе службеног положаја и малверзација приликом набавки медицинске и заштитне опреме у вријеме пандемије вируса корона. Тужилаштво га сумњичи за злоупотребу „тешку” 790.000 марака.

Након хапшења, Зељковић је суспендован са директорске функције у Институту, а по изласку из притвора поднио је оставку на ту позицију.

Иако су из Уједињене Српске, чији је Зељковић кадар, поручивали да он жели да се одмори и посвети породици, али и даљем току одбране, сада је очигледно да се за њега, у међувремену, тражила нова фотеља у институцијама.

Како Capital.ba сазнаје, он је запослен као савјетник свог страначког колеге Милана Новитовића који је директор Републичке управе цивилне заштите.

Новитовић у запослењу Зељковића не види ништа спорно.

„Запослен је на мјесто стручни савјетник у Републичкој управи, можете добити рјешење без проблема, не знам шта је спорно. Ја вама треба да дам објашњење за свих 190 запослених у Републичкој управи?“, љутито је упитао Новитовић новинара Capital-а.

На питање зашто му је потребан савјетник и зашто запошљава људе који су под истрагом, Новитовић је упитао зашто треба нама и јавности да се правда зашто му је потребан савјетник.

„Ја вама да се правдам зашто ми је потребан савјетник, јавности, које је право њему ускраћено? Зашто ви господину Зељковићу ускраћујете право да буде невин до тренутка док не буде извршна и правоснажна пресуда? Шта треба, да се вама правдам? Господин Зељковић је уговором радно ангажован у Републичкој управи цивилне заштите, уговор је јаван, није сакривен, господин Зељковић је слободни грађанин, има сва права као и сви остали у Републици Српској. Ниједно му право законом, ни другим актом, није ускраћено тако да ни у чему не треба да буде ускраћен, а ја као директор Републичке управе ниједно право нисам злоупотријебио као руководилац те институције“, истакао је Новитовић.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img