Zbog izlivanja Save obustavljen saobraćaj na putu Gradiška-Kozarska Dubica

Saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 metara zbog izlivanja rijeke Save u mjestu Gašnica, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, dok ovom dionicom usporeno mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlivanja rijeke Une, u dužini od 10 metara saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

- Reklama -

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad, u mjestu Dragotinja, oštećena je lijeva saobraćajna traka iz pravca Prijedora.

Saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom, na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog izlivanja Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovac, te Urije-Šuća, u Ulici Meše Selimovića, i Tukovi-Volar.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Naizmjenično jednom trakom se, zbog aktiviranih klizišta, saobraća i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, i Bratunac-Drinjača.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja.

Snijega na kolovozu mjestimično ima u višim predjelima na zapadu, na području Kneževa i Mrkonjić Grada.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena na području Kneževa, Mrkonjić Grada, Foče i preko prevoja Han Pogled /Vlasenica-Han Pijesak/.

Odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na putevima Karanovac- Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH se zbog snijega koji je padao tokom noći usporeno saobraća na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo, Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica i Glamoč-Mlinište gdje snijega na kolovozu ima do dva centimetra.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, posebno na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banjaluka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Martin Brod, a u funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu Jajce dva, od 7.30 do 17.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime