spot_img
spot_img

Завршено деминирање терена којим је предвиђена изградња дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У шамачким мјесним заједницама Корница и Гајеви завршено је деминирање терена којим је предвиђена изградња дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко.

Координатор Цивилне заштите Шамац Милан Благојевић рекао је да је успјешно очишћена површина од 106.000 метара квадратних чиме су обезбијеђени услови за несметан боравак и пролазак људи и материјално-техничких добара.

Благојевић је додао да је фирма “Детектор” изводила деминерске радове у складу са Стратегијом о противминском дјеловању.

Оперативни официр Зоран Мартић рекао је да су пронашли шест неексплодираних убојитих средстава која су уништили уз подршку припадника А – тима Републичке управе Цивилне заштите.

Завршетак радова данас су озваничиле бањалучка фирме “Детектор”, општина Шамац и Републичка управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/, а присуствовали су и представници Центра за уклањање мина у БиХ.

Координатор стручног тима РУГИПП-а Зоран Миловановић рекао је да је деминирање иницирано извођењем геодетско-техничких радова посебног поступка експропријације ради изградње дионице ауто-пута.

Он је навео да је геодетско-техничке радове изводио РУГИПП, који је спровео и поступак набавке услуге деминирања.

Миловановић је рекао да ће бити настављени геодетско-технички радови на подручју Корнице, те цијепање парцела у катастарским евиденцијама, што представља предуслов за експропријацију и почетак радова на изградњи ауто-пута.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img