spot_img

Завршена изградња прве дионице ауто-пута на Коридору “Пет це”

Published:

На локацији Костајница, код Добоја свечано је завршена изградња прве дионице ауто-пута на паневропском Коридору “Пет це”, дужине око шест километара, чија је изградња почела средином 2019. године.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изразио је наду да ће у Федерацији БиХ успјети да убрзају процедуре да би се завршила изгрдања коридора “Пет це” што ће повећати развојну перспективу ових простора.

Ћорић, који је јуче у Костајници код Добоја присуствовао манифестацији завршетка изградње прве дионице ауто-пута на коридору „Пет це“, рекао је да је завршетком изградње прве дионице ауто-пута на паневропском коридору „Пет це“ дужине око шест километара Република Српска изградила 112 километара ауто-пута.

Он је најавио да већ од данас крећу активности на изградњи нове дионице од Вукосавља до Брчког и подсјетио да се паралелно одвијају радови на другој дионици од Руданке према Путниковом брду, односно ентитетској граници са Федерацијом БиХ /ФБиХ/.

– Сигуран сам да ће и путеви Федерације успјети да убрзају процедуре како би окончали дионицу коридора `Пет це` који је наш излаз на паневропски коридор и даље у ЕУ, што ће даље повећати перспективу Републике Српске и БиХ – изјавио је Ћорић.

Вршилац дужности директора „Аутопутева Републике Српске“ Слободан Станаревић рекао је да од 1. септембра почињу пробне, односно тестне вожње на новоизграђеној траси.

Он је навео да ће пробни период трајати 15 дана до када ће бити и ограничена брзина на ниво градилишне, а након тога пројектована од 130 километара на час.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img