Zatvorena sva biračka mjesta u Prijedoru, izlaznost manja od 31 odsto

U Prijedoru su u 19.00 časova zatvorena sva biračka mjesta za prijevremene izbore za gradonačelnika kojeg građani birali među 14 kandidata.

Do 19 časova glasalo oko 25.826 birača, što je 30,98 odsto od ukupnog broja birača sa pravom glasa, saopšteno je iz Gradske izborne komisije.

- Reklama -

Prijedorčani su od 7.00 časova jutros mogli sa glasaju na 130 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima.

Pravo glasa imalo je 86.329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birača registrovanog da glasa putem pošte.

Za posmatranje izbora Centralna izborna komisija BiH je akreditovala 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača OHR-a, dok je GIK Prijedor akreditovao 732 posmatrača političkih subjekata.

Zatvaranjem birališta prestala je izborna tišina.

GIK je najavio konferenciju za novinare najavio za 19.30 časova.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime