spot_img
spot_img

Затвара се фабрика чипса у Лакташима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Компанија “PepsiCo” до краја ове године ће угасити сву производњу у својој фабрици чипса “Марбо” у Лакташима, потврђено је за “Независне новине” у овој компанији.

Како су навели производњу из Лакташа селе у општину Бачки Петровац у Србији, која ће постати регионални производни центар компаније “PepsiCo” за подручје западног Балкана.

“Услед нове пословне стратегије и организационе структуре, уз ефикасно управљање оперативним пословањем и позиционирањем компаније у циљу дугорочног раста, фабрика компаније Марбо д.о.о у Лакташима, код Бањалуке, биће реконструисана у централни дистрибутивни центар за цело тржиште БиХ”, рекли су у компанији “PepsiCo“.

Додали су да ће ова компанија наставити са продајом и дистрибуцијом у БиХ, а сектори логистике и продаје, као и дио других административних функција остаће у Лакташима.

“Операције у БиХ ће подразумевати 32 запослена у Лакташима, док ће осталих 124 добити отпремнине на основу социјалног програма”, казали су у овој компанији за “Независне новине”.

Истакли су и да ће сви запослени у Лакташима имати прилику да се пријаве за новоотворена и упражњена радна мјеста у Маглићу.

“Они ће имати и право на додатак за пресељење у складу са глобалном политиком. Оваква реорганизација се спроводи са циљем ефикаснијег руковођења ланцем снабдевања и биће завршена до краја 2021. године”, навели су у компанији “PepsiCo“.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img