spot_img
spot_img

Зашто грађани Српске не могу да гледају све утакмице Свјетског првенства

spot_img
spot_img

Грађани Републике Српске нису у могућности да уживо прате све утакмице Свјетског првенства у фудбалу у Катару, а како наводи РТРС, БХРТ им је одбио сублиценцирање права преноса, односно куповину појединих утакмица.

Од БХРТ-а који је купио телевизијска права за СП у Катару, РТРС је 18. фебруара 2022. године тражила да купи сублиценцу, односно права преноса појединих утакмица, што је 28. марта 2022. године одбијено, уз образложење да “БХРТ не може сублиценцирати права за СП Катар РТРС-у”.

Иако је право преноса дијела утакмица РТРС-у одбијено, пред сам почетак Мундијала објављено је да БХРТ неће преносити све утакмице, већ да ће 18 утакмица уживо преносити платформа БХ Телекома Моја ТВ, која је доступна само претплатницима БХ Телекома.

То значи да скоро трећина од укупно 64 преноса уживо неће бити доступна на читавој територији БиХ, већ само претплатницима БХ Телекома, иако је претходно одбијена сублиценца РТРС-у, која има покривеност на читавој територији БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БХРТ, онемогућавајући свим грађанима, а посебно у Српској, гледање свих утакмица на Свјетском првенству у фудбалу још једном потврдио да је сервис само Бошњака и да као такав не треба да постоји.

Додик је истакао да су, одлуком да пренос 18 утакмица уступе само једном бошњачком телеком-оператеру, директно прекршили закон и додатно се идентификовали као сервис само једног народа у БиХ.

– Српска навија за Србију и нама утакмице Србије може коментарисати само онај ко отворено навија за Србију – навео је Додик на Твитеру.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img