spot_img
spot_img

Захарова изјавом о Сребреници наљутила Турковићеву

spot_img
spot_img

Апсолутно је неприхватљив и хисторијски фалсификат да поједини званичници Руске Федерације већ дуже вријеме у јавним иступима негирају судски доказане и међународно признате чињенице о геноциду у Сребреници, објавила је на Фејсбуку Бисера Турковић, министар иностраних послова БиХ.

На тај начин Турковићева је реаговала на ранију изјаву Марије Захарове, портпаролке руског министарства иностраних послова у вези са Сребреницом.

Захарова је, иначе, Сребреницу споменула реагујући на изјаву америчког предсједника Џоа Бајдена, који је за руског предсједника Владимира Путина рекао да је ратни злочинац.

“Путин је бруталан. Ово што се догодило у Бучи је ужасно, сви су то видјели. Ја мислим да је то ратни злочин и да Путин мора одговарати”, навео је Бајден.

Убрзо му је одговорила портпаролка министарства иностраних послова Русије.

“Одлична идеја, нека почну с бомбардовањем Југославије и окупацијом Ирака. Такође могу додати и режисере продукције у Сребреници”, навела је Захарова.

То је наљутило Турковићеву.

“Таква злоупотреба најгорег злочина на европском тлу након Другог свјетског рата у пропагандне сврхе за сваку је осуду. Вијеће сигурности УН чији је Руска Федерација стални члан је 1993. године основало је ICTY који је у бројним правоснажним пресудама доказао геноцид у Сребреници!”, навела је Турковићева.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img