spot_img
spot_img

Забрањен рад недјељом и у Мостару

spot_img
spot_img

Градско вијеће Мостара већином је гласова усвојило Одлуку о радном времену објеката у којима правне и физичке особе обављају дјелатност на подручју Града Мостара.

Том одлуком рад правних и физичких особа из области трговине није дозвољен недјељом, празницима и нерадним данима.

Од ове одлуке изузете су трговине које се баве продајом пекарских производа и цвјећаре, које недјељом и празницима могу радити од седам до 12 часова, док је трговинама које се баве искључиво продајом сувенира те традиционалним, старим занатима и занатима допуштен рад недјељом од осам до 24 часа.

Одлуком је прописано да правне и физичке особе из области трговине за дан седмичног одмора умјесто недјеље могу одредити и неки други дан.

Угоститељски објекти на подручју Мостара могу радити до 24 часа, а диско клубови, ноћни клубови и ноћни барови, у затвореним просторијама, од 23 до три сата уз пуштање и извођење музике. Свадбеним салонима у затвореним салама прописано је радно вријеме од 12 до четири часа ујутро уз пуштање и извођење музике. Сви угоститељски објекти који пуштају музику дужни су имати уграђене лимитаторе-граничнике звука.

За вријеме туристичке сезоне у љетном временском периоду од 15. јуна до 15. септембра одређује се радно вријеме и то најдуже до поноћи радним даном те до један час иза поноћи викендом, уз пуштање и извођење музике, за угоститељске објекте који послују изван колективних стамбених објеката.

За угоститељске објекте на отвореном простору у љетном временском периоду одређује се радно вријеме најдуже до поноћи радним даном те до један час иза поноћи викендом, уз пуштање и извођење музике за објекте који се не налазе у оквиру колективно стамбених објеката.

Радно вријеме угоститељских објеката у оквиру колективно стамбених објеката са живом музиком допуштено је до 23 часа уз једнократно одобрење.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img