Zabrana nošenja brade pripadnike Granične policije šalje na bolovanje

Odredbe Pravilnika Granične policije BiH prema kojima se pripadnicima ove policije zabranjuje nošenje brade “teško” su pogodile pripadnike i simpatizere vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji, koji su njegovim stupanjem na snagu kolektivno otišli na bolovanje, piše “Euroblic”.

“U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca”, naveli su izvori ovog lista.

- Reklama -

Srpski i hrvatski granični policajci godinama su slali brojne dopise Galiću u kojima su tražili uvođenje reda u službi, ukazujući na problem sve većeg broja graničnih policajaca koji su pristalice radikalnih islamističkih pokreta.

Galić je rekao za “Euroblic” da mu je poznato da su novi pravilnik i instrukcije o ličnom izgledu policijskih službenika izazvali nezadovoljstvo kod jednog broja graničnih policajaca koji javno praktikuju islamsku vjeru.

“Čuo sam da su slali i nekakve dopise u kojima se žale na vjersku diskriminaciju. Vjerujte da me to uopšte ne interesuje. Pravilnik će ostati na snazi i gotova priča”, poručio je Galić.

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime