spot_img

За три кружне раскрснице у Градишци 4,1 милион КМ

Published:

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић и градоначелник Градишке Зоран Аџић потписали су данас споразум о изградњи три кружне раскрснице на подручју овог града, за шта ће ово јавно предузеће издвојити 4,1 милион КМ.

Споразум о регулисању међусобних односа и координисаном дјеловању на активностима за реализацију три пројекта изградње кружних раскрсница потписан је у Градишци.

Нешић је навео да је укупна вриједност пројеката 4,1 милион КМ, који ће Јавно предузеће “Путеви Републике Српске” издвојити из својих средстава.

“Наша обавеза, осим извођења радова и избора најповољнијих понуђача, јесте стручно-технички надзор. Град Градишка је доставио пројекат, сад радимо ревизију и надамо се да ћемо у наредних 15 дана расписати јавни позив за избор најповољнијег понуђача и приступити радовима”, рекао је Нешић.

Он је додао да је вриједност кружног тока на улазу у Градишку 2,7 милиона КМ, а два кружна тока на магистралном путу у Новој Тополи 680.000 КМ и 770.000 КМ.

“Након избора најповољнијег извођача приступићемо радовима и вјерујемо да ћемо то завршити прије зимске сезоне и на тај начин ћемо обезбиједити несметано, брже и безбједније одвијање саобраћаја у Градишци”, нагласио је Нешић.

Он је напоменуо да ће се прво радити највећи кружни ток на улазу у град јер је најбитнији за саобраћај који се одвија кроз Градишку. Нешић је подсјетио да је у току рехабилитација магистралног пута у Чатрњи и Крушику, која ће бити настављена и даље у договору са Градском управом.

Аџић је рекао да су кружне раскрснице веома важне за саобраћај у Градишци, те да је, захваљујући Влади Републике Српске и Јавном предузећу “Путеви Републике Српске”, потписан споразум о изградњи три кружне раскрснице, од којих је једна на улазу у град, на магистралном путу Градишка-Бањалука.

“Реализација тог пројекта и изградња кружне раскрснице отвориће Градишку и дати нови изглед самом граду и улазу у њега, с друге стране биће растерећена комуникација са граничног прелаза, а исто тако направиће додатну везу са будућим кружним током обилазнице у Брестовчини”, навео је Аџић и додао да ће то значајно растеретити саобраћај у граду.

Он је нагласио да су исто тако значајне инвестиције двије кружне раскрснице на подручју мјесне заједнице Нова Топола.

“Раскрсница у Новој Тополи је годинама стратешки чеп на регионалном путу Србац-Нова Топола-Козарска Дубица и, уређењем те раскрснице, центар Нове Тополе добиће другачији изглед. Трећа раскрсница ће бити на улазу у Агроиндустријску зону Нова Топола, која је једна од најуређенијих зона у региону и гдје тренутно 10 компанија запошљава око 1.000 људи”, изјавио је Аџић новинарима.

Он је истакао да је обавеза Градске управе била да изради техничку документацију, изда грађевинску дозволу и ријеши имовинскоправне односе.

“Желим да се захвалим Јавном предузећу `Путеви Републике Српске` и директору Нешићу јер су издвојили средства већа од четири милиона КМ, чиме ће изглед Градишке бити знатно измијењен”, рекао је Аџић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img