Za tri kružne raskrsnice u Gradišci 4,1 milion KM

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas sporazum o izgradnji tri kružne raskrsnice na području ovog grada, za šta će ovo javno preduzeće izdvojiti 4,1 milion KM.

Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa i koordinisanom djelovanju na aktivnostima za realizaciju tri projekta izgradnje kružnih raskrsnica potpisan je u Gradišci.

Nešić je naveo da je ukupna vrijednost projekata 4,1 milion KM, koji će Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” izdvojiti iz svojih sredstava.

“Naša obaveza, osim izvođenja radova i izbora najpovoljnijih ponuđača, jeste stručno-tehnički nadzor. Grad Gradiška je dostavio projekat, sad radimo reviziju i nadamo se da ćemo u narednih 15 dana raspisati javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača i pristupiti radovima”, rekao je Nešić.

On je dodao da je vrijednost kružnog toka na ulazu u Gradišku 2,7 miliona KM, a dva kružna toka na magistralnom putu u Novoj Topoli 680.000 KM i 770.000 KM.

“Nakon izbora najpovoljnijeg izvođača pristupićemo radovima i vjerujemo da ćemo to završiti prije zimske sezone i na taj način ćemo obezbijediti nesmetano, brže i bezbjednije odvijanje saobraćaja u Gradišci”, naglasio je Nešić.

On je napomenuo da će se prvo raditi najveći kružni tok na ulazu u grad jer je najbitniji za saobraćaj koji se odvija kroz Gradišku. Nešić je podsjetio da je u toku rehabilitacija magistralnog puta u Čatrnji i Krušiku, koja će biti nastavljena i dalje u dogovoru sa Gradskom upravom.

Adžić je rekao da su kružne raskrsnice veoma važne za saobraćaj u Gradišci, te da je, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske”, potpisan sporazum o izgradnji tri kružne raskrsnice, od kojih je jedna na ulazu u grad, na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka.

“Realizacija tog projekta i izgradnja kružne raskrsnice otvoriće Gradišku i dati novi izgled samom gradu i ulazu u njega, s druge strane biće rasterećena komunikacija sa graničnog prelaza, a isto tako napraviće dodatnu vezu sa budućim kružnim tokom obilaznice u Brestovčini”, naveo je Adžić i dodao da će to značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

On je naglasio da su isto tako značajne investicije dvije kružne raskrsnice na području mjesne zajednice Nova Topola.

“Raskrsnica u Novoj Topoli je godinama strateški čep na regionalnom putu Srbac-Nova Topola-Kozarska Dubica i, uređenjem te raskrsnice, centar Nove Topole dobiće drugačiji izgled. Treća raskrsnica će biti na ulazu u Agroindustrijsku zonu Nova Topola, koja je jedna od najuređenijih zona u regionu i gdje trenutno 10 kompanija zapošljava oko 1.000 ljudi”, izjavio je Adžić novinarima.

On je istakao da je obaveza Gradske uprave bila da izradi tehničku dokumentaciju, izda građevinsku dozvolu i riješi imovinskopravne odnose.

“Želim da se zahvalim Javnom preduzeću `Putevi Republike Srpske` i direktoru Nešiću jer su izdvojili sredstva veća od četiri miliona KM, čime će izgled Gradiške biti znatno izmijenjen”, rekao je Adžić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime