spot_img
spot_img

За марку нижа цијена него у јуну: Гориво значајно појефтинило широм БиХ

spot_img
spot_img

Значајно појефтињење нафте на свјетском тржишту донијело је добре вијести и за све возаче у Босни и Херцеговини.

Овог јутра (8. децембар) на основу информација Федералног министарства трговине најнижа цијена бензина у Сарајеву износи 2,66 КМ, а дизела 2,86 КМ.

Према посљедњем ажурирању цијена, литар бензина у главном граду БиХ се, зависно од бензинске пумпе, креће од 2,66 КМ до 2,96 КМ док се цијена дизела креће од 2,86 до 3,16 КМ.

Сличан распон цијена је и у осталим градовима Босне и Херцеговине што је позитивна вијест за све возаче који трпе економски удар од почетка рата у Украјини.

Цијена дизела у Сарајеву стигла до 3,76 КМ, литар најскупљег бензина 3,71

Ово је заиста значајно појефтињење цијена ако се сјетимо да је литар дизела прије неколико мјесеци, конкретно током љета, коштао скоро 3,80 КМ, а бензина 3,70.

Цијене сирове нафте на свјетском тржишту свакодневно варирају због чега се права стабилизација још не назире. Тако су прије три дана цијене нафте на свјетском тржишту пале на најнижи ниво од почетка године због забринутости око могуће рецесије и попуштања бојазни да би ограничење цијене руске нафте могло значајно утицати на понуду.

Посљедњи договор групе земаља Г7 и њених савезника јесте да ограниче цијену руске нафте на 60 долара по барелу што Москва не прихвата.

Руски предсједник Владимир Путин и високорангирани званичници Кремља у више наврата су изјављивали да неће снабдијевати нафтом земље које су увеле ограничење цијене, преноси Кликс.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img