spot_img
spot_img

Za džihad u BiH spremno 10.000 mudžahedina?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На друштвеним мрежама објављен је видео који слави “вакат када ће доћи рат” и позива “браћу муџахедине из Европе да се уједине и дигну када дође вријеме за џихад”.

https://www.facebook.com/100000757838106/videos/1988595654509010/

Контроверзни видео на свом “Фејсбук” профилу објавио је извјесни Вахидин Делић и за само неколико дана имао је више од 75.000 прегледа.

У видеу који је за само неколико дана имао и око 700 дијељења непознато лице истиче да се када буде објављен позив на џихад неће одазвати само “10.000 мухаџида-светих ратника из БиХ, већ и сви из Европе”, пише данашњи “Глас Српске”.

У овом клипу се велича и злогласни одред “Ел муџахедин”, а оно што посебно забрињава јесу коментари на видео.

“Кад буде вакат дошао и брат иде”, “Алах те наградио и ја идем у те редове”, “На Алаховом путу за вјеру ислам не жалимо своје животе дати само да би Алахова ријеч била горња, а невјерничка доња”, “И ја се одмах одазивам позиву браћо, али и моје троје дјеце”, “Има нас машалах ако затреба”, само су неки од коментара који су објављивани на том Фејсбук профилу.

Осим овог видеа Делић је на свом профилу, али и “Yоу тубе” каналу, поставио и клипове који се односе на “јуначке” акције одреда “Ел муџахедин”, који је током протеклог рата на просторима Возуће починио неке од најсвирепијих убистава српских цивила и војника, али и подругљиве који се односе на прославу 9. јануара – Дана Републике Српске, Божића, те обиљежавање сјећања на страдање у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Према ријечима декана Факултета за безбједност и заштиту Универзитета у Бањалуци Слободана Жупљанина, друштвене мреже су већ одавно постале мјесто са којих се шири говор мржње, регрутују нови сљедбеници, али и све отвореније пропагира исламски радикализам и џихад.

Како је истакао, власти на нивоу БиХ већ годинама жмуре пред овим проблемом и говоре како на овим просторима нема муџахедина и параџемата.

“Овај примјер говори да баш и није тако. Безбједносне службе требало би хитно да реагују, а посебно Министарство безбједности. Носиоце оваквих активности требало би пронаћи и санкционисати, јер не треба дозволити ширење мржње, која на овим просторима не може донијети ништа добро”, констатовао је Жупљанин и додао да овакве и сличне ствари нормалне људе у БиХ плаше и чине неспокојним.

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img