spot_img
spot_img

Wizz Air од маја отвара девет авиолинија из Сарајева, међу њима Лондон и Париз

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Wizz Air, европска авиокомпанија с највећом стопом раста, јуче је најавила отварање своје 41. базе у Сарајеву. Најављено је и базирање једног авиона Airbus А320 на Међународном аеродрому Сарајево у мају 2021. године.

Осим успостављања нове базе, Wizz Air је од маја 2021. најавио и покретање девет нових рута из Сарајева ка градовима у седам земаља. Мјеста на новим летовима већ се могу резервисати на wizzair.com или путем мобилне апликације авиокомпаније по цијени већ од 38,99 БАМ/19,99 еура.

Wizz Air из Босне и Херцеговине лети још од маја 2013. године, када је први авион полетио из Тузле за Малмö. У протеклих осам година из и према БиХ превезли су скоро три милиона путника. Овом експанзијом Wizz Air наставља пораст својих операција у БиХ за 50 посто, чиме задржава лидерску позицију на тржишту. Авион Airbus А320 обављат ће летове на девет нових линија и то: Брисел, Копенхаген, Дортмунд, Ајндховен, Гетебург, Лондон, Меминген, Базел—Милуз—Фрајбург (Евроаеродром) и Париз с укупно више од 250.000 мјеста у продаји на летовима из Сарајева у 2021. години. Wizz Air широка мрежа подржаће бх. економију те повезати Сарајево с дуго очекиваним дестинацијама.

Wizz Air је авиокомпанија с инвестицијским кредитним рејтингом и флотом просјечне старости 5,4 година, која се састоји од најефикаснијих и најодрживијих ускотрупних авиона тренутно доступних на тржишту, Airbus А320 и Airbus А320нео. Wizz Air емисије угљендиоксида су биле најниже међу европским авиокомпанијама у току фискалне 2019. године (57,2 g/km по путнику). Уз то, ова авиокомпанија има највећи број наруџби најсавременијих летјелица из породице Airbus А320нео, њих 268, што ће јој омогућити да до 2030. године додатно смањи свој еколошки отисак за 30 посто по сваком путнику.

Wizz Air је такође увео нову еру санитарних путовања с појачаним хигијенским мјерама како би се осигурали здравље и сигурност путника и посаде.

Додавањем опције WIZZ Flex приликом резервације путници могу бити сигурни да ће, уколико се околности промијене или уколико желе промијенити датум путовања, моћи резервисати било WIZZ лет по избору. У овим несигурним временима је важно да се смањи брига и да се осигура додатни ниво заштите путничких резервација.

Говорећи на данашњој конференцији за медије, Андрас Радо, виши менаџер корпоративних комуникација Wizz Air, је изјавио да му је драго што након осам година успјешног пословања у Босни и Херцеговини може најавити другу босанску базу у Сарајеву, јер виде потенцијал и потражњу за јефтиним путовањима.

“Данашња најава је показатељ наше посвећености присуству у Босни и Херцеговини и пружању приступачнијих прилика за путовање, док се истовремено придржавамо највиших стандарда наших хигијенских протокола. Наши најсавременији авиони, као и наше појачане заштитне мјере осигурат ће најбоље санитарне услове за путнике. Wizz Air управља најмлађом и економски најефикаснијом флотом авиона с најмањим еколошким отиском у Европи. Увјерен сам да ће Wizz Air позитивно утјецати на економски развој и раст туризма у Босни и Херцеговини”, казао је он.

Нермин Зијадић, директор Сектора саобраћаја и услуга у зрачном саобраћају Међународног аеродрома Сарајево, је рекао да прије свега мора истаћи да су веома задовољни што је баш компанија Wizz Air одлучила успоставити базу на овом аеродрому, а вјерује да је то вијест која ће обрадовати и бројне наше грађане, како због повољних цијена карата, тако и због дестинација које планирају увести.

“Посебно је важно што ће то бити дестинације на којима живи наша бројна дијаспора. Ова значајна компанија успоставила је прије четири године линију Будимпешта – Сарајево, за коју је владао велики интерес и захваљујући којој је велики број грађана посјетио прелијепи главни град Мађарске, али која је омогућила и долазак великог броја туриста у наш град. Отварање базе у Сарајеву било би веома значајно за Аеродром, али и за цијели туристички сектор. Као што то обично бива, база компаније на једном аеродрому значи генерирање већег обима промета. Све то је веома битно, не само за Аеродром Сарајево, већ и за комплетан туристички сектор у БиХ и све субјекте чији рад и опоравак у наредном периоду у великој мјери овисе о опоравку авиопромета у нашој земљи”, казао је он.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img